De (8) operatører: 

KREATIVE IVÆRKSÆTTERE

FRONTLØBERNE

Frontløbernes spor er KREATIVE IVÆRKSÆTTERE. I vores netværk findes der alt fra grafiske designere til filmskabere, eventarrangører og udviklere af diverse platforme for kreativ udfoldelse. I dette spor forstås ”kreativ” i bredeste forstand og med udgangspunkt i at såvel konceptet som det udførte arbejde kan være kreativt. For at støtte op om de kreative iværksættere har Frontløberne skabt ’Det Kreative Netværk’, som årligt holder flere netværksmøder med forskelligt fokus for at favne sporets diversitet bedst muligt. Samtidig skaber vi rum for sparring både de kreative aktører i mellem, men også mellem vækstlaget og det etablerede erhvervsliv. På den måde styrker sporet KREATIVE IVÆRKSÆTTERE det regionale netværk, vidensdelingen og fællesskabet om at skabe i det kreative vækstlag.
Kontakt: Karen Quist Rørsted, karen@frontloberne.dk & Anne Sophie Birknes: annesophiebirknes@gmail.com

 

GASTRONOMI

SMAG
Den innovative kok og restauratør Jakob Vinkler er leder af fødevareinnovatorerne på Smag, en restaurant, der ligger i et gammelt hus med en eventyrlig have i Ebeltoft. Jakob Vinkler startede konceptet Mad og Smag i 2004. Holdet bag Smag er en farverig gruppe af kokke, tømrere, dansere, musikere, kunstnere og biodynamiske landmænd, der samles om at genopfinde gastronomi.
Kontakt: Jakob Vinkler, smag@smagmad.dk & Lil Lacy: lilerinlacy@gmail.com

 

ARKITEKTUR OG BYRUM

INSTITUT FOR (X) / BUREAU DETOURS 
Den kreative iværksætter og designer Ari Marteinsson har ansvar for Arkitektur og Byrum klyngen under Institut for (X) / Bureau Detours, en kultur-, erhvervs- og uddannelsesplatform, der drives som en uafhængig, almennyttig kulturforening på baggrund af borgerinitiativer med det formål at skabe en dynamisk organisation samt et laboratorium for byeksperimenter, hvor initiativer udvikler sig organisk, når der eksperimenteres med strukturer og rum.
Kontakt:Mads Peter Laursen, laursen.inc@gmail.com & Ari Marteinsson, a@lodret.com

 

SCENEKUNST, TEATER OG DANS

PERFORMING ARTS PLATFORM

Performing Arts Platform samler, faciliterer og rammesætter en stærk klynge af scenekunstens aktører i og omkring Aarhus. Gennem deling og formidling af ressourcer, kompetencer og  viden vil vi i langt højere grad generere udvikling og støtte op om initiativer i miljøet. Scenekunstmiljøet bliver i denne sammenhæng defineret som frie enkeltaktører og grupper, institutioner, organisationer og foreninger inden for bl.a. dans, teater og performance med særligt fokus på de frie aktører. 
Performing Arts Platform har gennem OFF Track startet en række initiativer med fokus på det scenekunstneriske vækstlag. Bl.a. afholder Platformen åben sparring for miljøets nye aktører ca. hveranden uge, Platformen faciliterer mentorer til forskellige vækstlagsgrupper og indgår i samarbejder med bl.a DATS om turneteknik til vækstlaget.
Kontakt: Kasper Egelund kasper@theplatform.dk & Ane Kirk Uhrenholt, ane@theplatform.dk

 

MUSIK, LYD OG POESI

PROMUS
Med erfaring fra og en forkærlighed for udvikling af musikmiljøet i Aarhus har Jesper Mardahl det overordnede ansvar for musik, lyd og poesi som leder af Promus. Visionen bag Promus er at samle viden, innovation, netværk og græsrødsinitiativer i det aarhusianske musikmiljø under et tag. Målet er at styrke de forskellige skabere og forberede dem til musikindustriens store udfordringer.
Kontakt: Jesper Mardahl, jesper@promus.dk

 

SPORT OG STREETKULTUR

DGI
Som projektleder med stor hang til alternative sportsmiljøer arrangerer Nicolaj Ruby gadeidræt på vegne af DGI Underground, der er en del af DGI-organisationen. Formålet med DGI Underground er at bringe sport ud til folk og fremme deltagelse ved at støtte og opbygge gadeidrætskulturen og anerkende de stærke lokale initiativer samt det personlige engagement, der understøtter leg og sport på gadeniveau.
Kontakt: Nicolaj Ruby, nicolaj.ruby@dgi.dk

 

FILM, ANIMATION OG CROSS MEDIA

THE ANIMATION WORKSHOP
Jan Ulrik Saksø Juhl repræsenterer film/animation/cross media under det kreative animationscenter, The Animation Workshop / Visuel HF. The Animation Workshop er et internationalt videns- og udviklingscenter for animation og relaterede fag og erhverv. The Animation Workshop – en del af VIA University College – defineres altid af talentet blandt de personer, der studerer og arbejder inden for centrets mure. Talent og håndværk er det ubetingede fokus.
Kontakt: Jan Ulrik Saksø Juhl, jusj@via.dk

 

VISUAL ARTS OG STREET ART

CULTURE WORKS 
Den kreative iværksætter Adrian Fey har ansvaret for kulturelle multiplatformsværker. Culture Works er baseret på tanken om og behovet for at udfordre og udvikle samtidskunst. Culture Works blev grundlagt af fire kreative iværksættere, der ville sætte skub i den kulturelle scene i Aarhus. Siden da har de skabt en række projekter, events og koncepter i samarbejde med mange forskellige aktører i Aarhus.
Kontakt: Adrian Fey, adrian@cultureworks.dk & Marie Kjær, marie@cultureworks.dk