Satellitkøkkenet


Gastronomi / Arkitektur & Byrum
Sted: Institut for (X)

Satellitkøkkenet er et smukt transportabelt trækøkken, der er bygget af Bureau Detours.
Når køkkenet ikke er ude og hente erfaringer i andre byer/bydele, slår det sine rødder i de grønne og rustikke omgivelser på Institut for (X).
Med placeringen på et smukt tableau foran A-huset vil et spirende og strømmende liv få plads - både inde og uden om køkkenet! 

Satellitkøkkenet er en platform, der vil lege og eksperimentere med måltidets kraft og evne til at nedbryde barrierer og åbne nye horisonter.
I samarbejde med andre aktører vil der arrangeres jævnlige fællesspisninger, hvor aktørerne hér vil få mulighed og støtte til at udleve deres køkkendrømme. Fællesspisningerne vil ydermere danne rammerne om arrangementer, der involverer kunst, kultur, musik, dans m.m.. Med henblik på at give vækstlaget, en bred skare af lokale kunstnere – malere, billedkunstnere, skuespillere m.fl. – frie rammer til at eksperimenterer med rammerne og overraske. 

Satellitkøkkenet vil samle erfaringer og hente inspiration fra nær og fjern, som vil implementeres i byggeriet på et stationnært køkken - Ildstedet - der vil blive bygget i 2017 på Institut for (X). 
Ildstedets etablering og placering på Institut for (X) er tænkt som et led i en større vision om at oprette et bydelskontor i og omkring A-huset samt undervisningsprojektet: Gun School. Visionen er, at disse tre projekter skal fungere synergisk og tilbyde borgere og byudviklingsforvaltningen et fælles rum med plads til både det formelle og uformelle.
Institut for (X) er tovholdere på projektet, Bureau Detours står for byggeriet, men initiativets arnested er Ildstedet.

Læs mere på: www.facebook.com/Satellitkoekkenet/